Címkearchívum - Blindead

Címke archívum: Blindead.

 Blindead - Affliction XXIX II MXMVI

Blindead – Affliction XXIX II MXMVI

A Blindead utolsó nagylemezén (Mystic Production, 2010.) egy autista lány elméjében járunk, szembesülünk összes félelmével, szorongásával, magányosságával saját tudatába bezárva.
Ennyire komor, nehéz téma természetesen a megfelelően súlyos, nyomasztó, időnként kimondottan bizarr zenével párosul, helyenként már-már úgy érezhetjük, mintha egy sérült tudat mélyén játszódó horrorfilm aláfestő zenéjét hallgatnánk. A hét tételből álló, 46 perces lemezen a Blindead-től megismert zenei alap természetesen megmaradt, a Neurosis és a Dirge (számomra ez a két zenekar tűník a legegyértelműbb inspirációnak) munkásságán alapuló, nagyon gazdag zenei szövettel rendelkező, itt-ott indusztriális elemeket is felvonultató (post) metál.

Rosetta koncert a Blindead és City of Ships bemelegítésével

Az estét a City of Ships műsora kezdte, ők némileg grunge-ba hajló “post-metal” zenét nyomattak, az énekes is kicsit a néhai Nirvana énekesére emlékeztetett. Korrekten játszottak, de nem igazán fogott meg a zenéjük, stílusuk. A lengyel Blindead már sokkal inkább, ők sötétben nyomatták az előzőnél jóval sötétebb tónusú, kissé Neurosis ízű, néha death metalba csapó […]