Címkearchívum - Kiskunság

Címke archívum: Kiskunság.

Kunszentmiklósi temető

Kunszentmiklósi temető

Kunszentmiklós – a kiskun város temetőjének egy részében még találhatunk kopjafákat és régi sírokat is – a fotósorozat elsősorban ezt próbálja bemutatni.

Kurultaj 2010. Bugacpuszta

Kurultaj 2010. Bugacpuszta

A Kurultaj keretében tizenkét országból érkeznek hozzánk vendégek, rokonok – Belső-Ázsia népei tiszteletüket teszik a magyar pusztán. A Bugacpusztán megrendezésre kerülő Nagy-Kurultaj immár a harmadik a sorban, először Kazakisztánban, majd szintén a Kiskunság pusztaságában, Bösztörpusztán szervezték meg a törzsi gyűlést.

Ősz végi Kiskunság

Az alábbi fotókat December elején készítettem egyik visszatérő fotóshelyszínemen, a Felső-Kiskunsági puszta Kunszentmiklós melletti részén. Hamisítatlan novemberi, párás  idő volt, egyenletesen fújt a szél, a puszta pedig sivatagból mocsárrá változott – a szikes talaj úgy felázott, hogy egy-egy lépés eredménye kb. 20 cm-es süppedés volt.

Puszta

Puszta

Az Alföld valaha egy vizes, ligetes terület volt, a romantikus puszta képe tulajdonképpen az utóbbi évszázadokban és a nagy lecsapolások után erősödött a köztudatban. Mindenesetre a puszta rendkívül hangulatos hely, sajátos élővilággal,  legyen az a magyar Alföldön, a Fertő-Hanság vidékén,  a Kelet-Európai síkság, a nem is olyan távoli Dobrudzsa vagy a távoli Mongólia tájain. Jó […]

Kiskunsági fotók

Kiskunsági fotók

Kiskunsági fotók Felső-Kiskunsági Puszta Peszéri Erdő, Peszéradacsi rétek

Vágtázó Csodaszarvas a Magyarok Országos Gyűlésén

Holnap este, vagyis Augusztus 22-én, szombaton este 19 órai kezdéssel lép színpadra a Grandpierre Attila vezette Vágtázó Csodaszarvas a Magyarok Országos Gyűlése névre hallgató, három napos rendezvény nagyszínpadán. Ehhez a zenéhez ennél tökéletesebb helyszínt el sem lehet képzelni! A helyszín a tavalyi Kurultáj rendezvényhez hasonlóan Bösztörpuszta lesz, ami Kunszentmiklóstól pár kilóméterre fekszik a Kiskunság egyik […]

Felső-Kiskunsági puszta Kunszentmiklósnál

Az alábbi albumban a Felső-Kiskunsági puszta Kunszentmiklóstól félórányira fekvő része látható. A Kiskunsági Nemzeti Park ezen területén is a birkalegeltetéssel próbálják megőrzni a természetes állapotokat, ami a szemnek igen megkapó látványt nyújt.