Címkearchívum - Post-Metal

Címke archívum: Post-Metal.

 Blindead - Affliction XXIX II MXMVI

Blindead – Affliction XXIX II MXMVI

A Blindead utolsó nagylemezén (Mystic Production, 2010.) egy autista lány elméjében járunk, szembesülünk összes félelmével, szorongásával, magányosságával saját tudatába bezárva.
Ennyire komor, nehéz téma természetesen a megfelelően súlyos, nyomasztó, időnként kimondottan bizarr zenével párosul, helyenként már-már úgy érezhetjük, mintha egy sérült tudat mélyén játszódó horrorfilm aláfestő zenéjét hallgatnánk. A hét tételből álló, 46 perces lemezen a Blindead-től megismert zenei alap természetesen megmaradt, a Neurosis és a Dirge (számomra ez a két zenekar tűník a legegyértelműbb inspirációnak) munkásságán alapuló, nagyon gazdag zenei szövettel rendelkező, itt-ott indusztriális elemeket is felvonultató (post) metál.

Isis, Transitional koncert

Az Október végi Sunn O))) koncert után itt az újabb adag – igazi, őszi zene a ködös Novemberben… a köd pedig az ember fejében van, legalábbis ha az Isisről van szó. Úgy volt, hogy kihagyom – aztán rájöttem, nagy hiba lett volna – ez be is igazolódott. Örvénybe kapaszkodtam. Transitional Kezdésként a brit Transitional adta […]