Címkearchívum - psychedelic

Címke archívum: psychedelic.

Yawning Man - pszichedelikus space rock a sivatagból

Yawning Man – pszichedelikus space rock a sivatagból

A Yawning Man atmoszférikus – instrumentális hangulatzene, ettől függetlenül szinte bármikor hallgatható, könnyen befogadható. A formáció az usa sivatagos vidékéről származik, ahonnan többek között a hamarosan nálunk is fellépő Kyuss zenekar is. A zene magávalragadó és kellemes, lebegő és felemelő, ezzel együtt kifejezetten erőteljes. Ha az ember alapból hangolt az ilyesmire, szinte azonnal megragadja, ha pedig nem, akkor jobb esetben ráhangolódik erre az utaztató desert rock zenére.

Na meg aztán ez a “lehet ám róla írni” típusú zene, így nem is hagyom zárva ezt a lehetőséget, jöjjön hát a zenebuzi ömlengés!

Tenhi - zene szűrt fényből

Tenhi – zene szűrt fényből

Szűrt fény – talán ezzel a kifejezéssel tudnám a legjobban leírni a Tenhi zenéjet. Faágak között atszűrődő – vagy egy régi, elhagyott ház fakeretes ablakának repedésein diszkréten bearamló fény. A helyszín természetesen észak, hiszen maga a zenekar is finn – művészetükben pedig az akusztikus hangszerelésű atmoszférikus zene keveredik a 70-es évekre jellemző pszichedelikus áramlatokkal. Folk […]