Címkearchívum - Sludge

Címke archívum: Sludge.

Mozergush - ukrán mocsárjárás

Mozergush – ukrán mocsárjárás

A Mozergush Ukrajna titkos fegyvere. Talán Csernobil utóhatásának is felfoghatjuk ezt a súlyos doom metal bandát – mindenesetre egyedi és változatos zenéjük semmiben sem marad el a “nagyoktól”.

Zoroaster, Weedeater koncert – Tündérgyár

Zoroaster, Weedeater, Haw, Our Existence Is Punishment koncert – Tündérgyár, 2011.04.25.
Fajsúlyos doom metal koncertnek lehettek szem- és fültanúi, akik (egész szép számmal) eljöttek a Tündérgyárba Húsvét hétfőjén a Zoroaster és Weedeater plusz a két magyar vendég, az Our Existence Is Punishment és a Haw koncertjére.

Black Tusk, Howl, Haw koncert – fotók, videók

Haw - Howl - Black Tusk koncert, Tündérgyár Igen mozgalmas koncertet adott a két amerikai sludge metal banda, a Howl és Black Tusk, valamint az est hazai vendége, a Haw névre hallgató, az egykori Stereochrist frontember Makó Dávidot a soraiban tudó stoner / southern / doom csapat, a Haw a teltházas Tündérgyárban – ezt pár koncertvideóval és fotóval próbálom meg alátámasztani, bár a teljes élményt visszaadni nem könnyű.

Black Tusk, Howl - doom metal koncert ingyen a Tündérgyárban

Black Tusk, Howl – doom metal koncert ingyen a Tündérgyárban

A doom metalt sokan mostoha műfajnak tekintik, mert bizonyos szegmensein kívül (pl. stoner, vagy a Pantera projectnek indult Down) nem annyira felkapott és divatos, mint más időszakos áramlatok a metalon belül. Ez azonban a doom zenekarokat szemmel láthatóan egy cseppet sem zavarja, és a zeneszeretettel párosuló töretlen lelkesedés jellemzi többségüket, ezt pedig kitartó rajongótáboruk nagyra értékeli.
2011. február 19-én két amerikai doom / sludge csapatot láthatunk a Tündérgyárban: a Black Tusk és a Howl egyaránt a műfaj zúzósabb, durvább oldalát tárja elénk – méghozzá teljesen ingyen!

Isis, Transitional koncert

Az Október végi Sunn O))) koncert után itt az újabb adag – igazi, őszi zene a ködös Novemberben… a köd pedig az ember fejében van, legalábbis ha az Isisről van szó. Úgy volt, hogy kihagyom – aztán rájöttem, nagy hiba lett volna – ez be is igazolódott. Örvénybe kapaszkodtam. Transitional Kezdésként a brit Transitional adta […]