Dereng + Isten Háta Mögött koncert a hajón – videóval, fotókkal

Dereng koncert - A38A Dereng fiatal zenekar, a tagok és az első rögzített felvételek alapján azonban közel sem kezdő – élőben pedig méginkább érvényesül a zenéjükben rejlő erő. Nekem az est során fellépő két csapat közül ők tetszenek jobban, időnként a noise rock határait súroló, erőteljes zenéjük és egyedi szövegviláguk mindenképp megér egy (vagy inkább több) misét. A Fekete Zajon láttam őket először – lásd a Zajos Derengést -, itt kapásból megnyertek, ezek után kifejezetten vártam ezt a fellépést, ami nem is okozott csalódást – talán még ütősebb és intenzívebb volt a műsor, amit egy kellemes küllemű hölgy rövid, művészi táncával vezettek fel. A színpadon is kiválóan mozognak, remélem hosszú életű formáció lesz, és mielőbb megjelenik az első Dereng teljes hosszúságú lemez – ezidáig a Lágy rész című kislemezük az egyetlen, ami beszerezhető. Különösen tetszett még a koncert nyitószáma, így utólag elég zajos és energikus mókára emlékszem.

Dereng koncertfotók – A38, 2011.17.

A fentebb részben már említett zenekartagok pedig:

  • Mestyán Ádám basszusgitáros (VHK),
  • Bokros Csabi: (ex-IHM),
  • Page dobos (Doomsday Funk),
  • Nárcisz énekes (Novokain, Enrage.)

Dereng - A fényrelépés elmarad - A38

Dereng - 101-1, A38

AZ IHM egy olyan zenekar, akiknek viszonylag rövid idő alatt sikerült közel “kultikus” státuszt kivívni – relatíve széles spektrumú rajongói bázist szerezve maguknak – természetesen szövegviláguknak megfelelően leginkább talán a fiatal értelmiségiek , egyetemisták csoportja az Isten Háta Mögött álló legfőbb “erő”, na meg az átlagosnál eredetibb rockzenét kedvelő népek körében szintén népszerűnek számítanak.
Ezt kiválóan jelezte AZ A38 -on az IHM időszakos búcsúkoncertjére összegyűlt emberek száma is – a téli álomba merülés előtti utolsó fellépésen szinte végig kórusban énekelte kedvenceit a hallgatóság jó része. Persze főleg a Közelítő – távolító váltotta ki a legnagyobb üdvrialgást.
A koncert jó hosszú, talán két órás is megvolt, a végén a zárás természetesen az IHM nagy kedvencei, a VHK előtti tisztelgés volt. Az Aláírhatatlan Történelem így, az IHM tolmácsolásában is kiugróan erős, számomra egyértelműen a koncert csúcspontját jelentette. Itt egyébként a VHK és a Dereng basszusgitárosa, Mestyán Ádám, továbbá az ex-IHM és Dereng gitáros Bokros Csabi is besegített – végülis kéznél voltak mindketten.

Isten Háta Mögött – áttelelő koncert – fotók

Végül pedig a koncert zárásaként előadott VHK szám, az Aláírhatatlan Történelem – ezt már a hajó végéről kaptam el, így felbukkan néhány fej az előtérben, ráadásul nem is teljes…

IHM áttelelő koncert - Aláírhatatlan Történelem (VHK), A38

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

2 hozzászólás to “Dereng + Isten Háta Mögött koncert a hajón – videóval, fotókkal”

  1. […] { szeptember 17, 2011 @ 11:03 } · { experimental-rock, Pszichedelikus zene } { Tags: A38, Dereng, IHM, Isten Háta Mögött } Megvolt a “télbe vezető” IHM koncert, egy kis beszámoló és pár fotó, videó: IHM és Dereng koncert az A38-on […]

  2. […] az Isten Háta Mögött áttelelő nagykoncert, egy kis beszámoló pár fotóval, videóval: Dereng – IHM koncert, A38 IHM, Dereng koncert, […]

Leave a Reply