Alcohology: itt az új Deutsch Nepal album

Alcohology - Deutsch NepalNem nevezhetjük tétlennek Peter Anderssont, különböző formációkkal az utóbbi években mondhatni körbeturnézta a Földet, a 2011-ben megjelent Amygdala óta viszont nem készült el újabb teljes Deutsch Nepal sorlemez. A csendet 2013-ban az In the other end of the bottle című szerzeménnyel törte meg, amit Peter saját youtube csatornáján tett közzé (“Testrecording for comming sessions for new releases.”):

Várható kiadványokkal pedig nem is állunk rosszul, a 2008-ban megjelent Deutsch Nepals Dystopian Partycollection második fele is itt van a kanyarban, és a pár napja megjelent Alcohology (2015., Entartete Musikk) is ikergyermekként szándékozott világra jönni, testvére az Archeolism címet kapta. Ő azonban még nem látta meg a Fekete Város szürke egét, így kénytelenek vagyunk beérni az alkohológiával.

Elégedetlenségre természetesen semmi okunk, hiszen egy igazi Deutsch Nepal remekmű született ismét, nagyjából az Erotikon, Amygdala lemezeken kikristályosodó utat folytatva: földöntúli loopok és hangminták, hullámzó, monoton basszusok, és erre, a már 1991 óta jelenlévő, semmi máshoz nem hasonlítható alapra érkeznek Lina Baby Doll sajátos dallamai. Néhány esetben egy-egy röpke utalást találhatunk a régi nagy művekre – a lemezt nyitó Alcohology Superior csattogó ritmusai mellett felbukkan egy nagyon régi ismerős, a lemezt pedig az Erosion újra felvett változata zárja – ami szinte felismerhetetlenül át lett írva, maximaálisan illeszkedve az Alcohology világához. A zárójelek között pedig csupa kiváló szerzemény sorakozik, ha nagyon muszáj, kiemelném a nyitószám kistvérét (Alcohology Minor) vagy az album közepén hosszan terpeszkedő Deutsch Nepals Cosmic Trigger-t. Persze valójában felesleges az egyes alkotóelemeket kiemelni, az albumot egyben illik hallgatni. Egyben is van – bár ezt talán bármelyik Deutsch Nepal műről el lehet mondani – bár a válogatások (Dystopian Partycollection, The Very Top Of Lina Baby Doll) vagy a Silence… “trilógia” elemeinek: Only Silence Among The Filthy, The Silent Earth, Behind A Wall Of Silence szövetei némileg lazábbak. Tudtommal egyes szerzemények a Frozen Faces nevű, jóval zajosabb és nyersebb formációhoz íródtak.

A komplett Alcohology album alább hallgatható (bandcampon lejátszó):

Kapcsolódó oldalak:

Deutsch Nepal Official
Deutsch Nepal Facebook
Korábbi Deutsch Nepal szösszenet Blogisztánból

Peter Andersson - Deutsch Nepal

Peter Andersson – Deutsch Nepal, Janitor, Bocksholm, Frozen Faces

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply