Fekete Zaj

A III. Osztálykirándulás képi anyagának egy szeletét itt találjátok. Természetesen közel sem az összeset: → Mátrafüred / Sástó 2016. július

Fekete Zaj Osztálykirándulás

FZO III.

Itt a második Fekete Zaj Osztálykirándulás!

Több, mint 30 fellépő, Zajolás 3 estén át! Információk, program, fellépők listája időrendben: → Mátrafüred / Sástó 2015.07.30. – 08.02.

A 2014-es Fekete Zaj Osztálykirándulás képei

Az első, közösségi szervezésben Zajló rendezvény igaz, kisebb “méretben”, de mindenképp méltó módon folytatta a sástói fesztiválók hangulatát. A színes zenei felhozatal, a jól ismert közönség, a kedves Vendéglátók és a csodás helyszín üde színfolt a hazai zenei események között. Győződjetek meg róla, nézzétek meg a képeket, és gyertek el a jövőben is!

 

Fekete Zaj 2013. – képek és videók >>

Sokunk kedvenc fesztiváljának ötödik felvonása az eddigiektől eltérően nem Sástón, hanem a Dürer Kertben került megrendezésre. Nem mondom, hogy ez a legtökéletesebb helyszín, viszont legalább arra megvolt az esély, hogy kinn üljünk a szabadban – illetve a megszokott osztálytalálkozó-hangulat sem maradt el természetesen. A szabadtéri színpad mellett a Dürer mindkét terméből szólt a zene – a teljesség igénye nélkül: Atari Teenage Riot, VHK, pozvakowski., Theodor Bastard, Andy Cairns, Entrópia Architektúra, Volkova Sisters.

Fekete Zaj 2012. – fotók, videók >>

Immár negyedik alkalommal került sor Mátrafüred-Sástón e – számomra mindenképp – teljesen egyedülálló és hiánypótló fesztivál megrendezésére, a 2012. augusztus végi 3-4 nap során készült fotókat, videókat, beszámolókat a fenti / alábbi hivatkozásokra kattintva éritek el – a teljesség igénye nélkül van pár kép Mátyás Attila, VHK, Hexvessel, Void Ov Voices / Csihar Attila, Volkova Sisters fellépéseiről és természetesen a Fekete Zaj nehezen képbe formálható hangulatáról is bőven:

Fekete Zaj 2012.

Fekete Zaj Fesztivál 2011. – koncertfotók és videók

Fekete Zaj fesztivál koncertfotók

Mátrafüred – Sástó kemping, 2009. Augusztus 6 – 8.

A Fekete Zaj története 2009-re nyúlik vissza, a Negative Art szervezésében ekkor került először megrendezésre a mátrafüredi háromnapos underground zenei fesztivál. Erősen hiánypótló és rendkívül jó hangulatú rendezvényről van szó, jelenleg talán nincs is még egy olyan koncertsorozat Magyarországon, ami ennyi stílust tömörít egy ennyire jó helyszínen, ráadásul kifejezetten kedvező árakkal. A külföldi és magyar dark – gothic fellépőktől kezdve a stoner rockon át a különböző extrém metal irányzatokon (death, black, doom metal) keresztül a neofolk és experimentális alkotókig (Scivias 2009-ben, Larnakh 2010-ben) mindent megtalálhatunk, de a post-rock (Viative, Képzelt Város) és a psychobilly (Yellow Spots) kedvelői sem mentek haza a Mátrából élmények nélkül. Egy-egy nagyobb húzónév is felkerült a fesztivál repertoárjába, 2009-ben a VHK – Vágtázó Életerő, 2010-ben pedig az amerikai dark-goth színtér kifejezetten egyedi, meghatározó zenekara, a Faith And The Muse számított a legnagyobb névnek.

A már első alkalommal is kitűnően sikerült Fekete Zaj fesztivál egyes fellépőiről készült fotók és írások a jelen oldalról nyíló aloldalakon kapnak helyet.

Scivias koncert

Vágtázó Életerő – VHK koncert

Fekete Zaj 2010. – a második

Bővítve: a Pozvakowski. fellépései a Fekete Zajon – egymás mellett / alatt a 2009-es kisszínpados és a 2010-es nagyszínpados koncertről készült fotók.

Minőségi post-rock hullámok a kisszínpadon: Képzelt Város koncertfotók.

Hangulatos, erőteljes dark – goth alapú zene, színházba illő megjelenés: Faith And The Muse koncert (fotók).

A Faith And The Muse tagságát is erősítő postpunk – goth arcok zenekara, a Christ vs. Warhol koncertjéről készült képek.

Egy kis képes hangulatjelentés a 2010-es, azaz a fesztivál második felvonásáról: Fekete Zaj pillanatképek, hangulatfotók

Fekete Zaj 2011. – a harmadik

Természetesen 2011-ben ismét augusztus elején”érkezik” a Mátrába kedvenc fesztiválom, ráadásul sikerült pár igen erős húzónevet is találni: az Ulver már önmagáért beszél, hiszen nem a gyakori fellépésekről híresek – ez lesz a második koncertjük Magyarországon, az első az A38-on volt, így hát elmondhatjuk, elég jó helyszíneket kaptak – nem is tudnám az Ulvert pl. egy PeCsában elképzelni, a Hajó és a Mátra viszont megfelelő háttér a Garm és csapata által kibocsátott hangképeknek.

A másik nagyobb név pedig a Woven Hand, az ő zenéjük is jellemzően az a típus, amit akár több műfaj kedvelői is előszeretettel hallgatnak, így hát a Fekete Zaj minden bizonnyal jó táptalaj lesz majd ennek a koncertnek is, hiszen azt is mondhatnánk, a szubkultúrák találkozása zajlik ilyenkor a Mátrában.

Pár fellépő itthonról: Pozvakowski, Yellow Spots, Watch My Dying, Nadir, Képzelt Város, Igor, Angertea, Shapat Terror, Corrodal, Aebsence, Megazetor.

Külföldiek közül lesz még Leafblade (ex-Anathema), a Negura Bunget is újra tiszteletét teszi,  Lisa Cuthbert.

További képek és írások:

Kapcsolódó oldalak, linkek:

Tags: , , , , ,

3 hozzászólás to “Fekete Zaj”

  1. Remélem lesz jövőre is! Ott a helyem! Ezek után sajnálom, hogy idén kimaradt!
    Ismét köszönet a képekért és az írásért!
    Üdv!

  2. Igazán nincs mit, bizony lesz a következő évben is Fekete Zaj, ugyanott, és ugyanakkor, ha minden igaz. Jövőre ne hagyd ki!

  3. […] tavalyi fellépő: VHK (Vágtázó Életerő), Pozvakowski, Justin Sullivan (New Model Army) , Land Of Charon, Agregator, Variola, Mátyás […]

Leave a Reply