Ulver

Ulver koncert a Fekete Zajon – a nem kifejezetten a koncertezésről nevezetes norvég zenekarnak ez volt a második hangversenye Magyarországon – és egyben talán a legvitatottabb Fekete Zajos koncert idén – igazából nem hallottam két egyforma véleményt, de ez várható is volt, hiszen – főleg az utóbbi évtized Ulvere – elég erősen hangulatzene. Viszont – legalábbis elöl úgy tűnt – kevésbé karatyolták végig az emberek, mint az A38-as koncertet.

A program gerincét az új album – Wars Of The Roses – számai adták, de azért egy-két korábbi is előfordult, mondjuk el tudtam volna viselni ezekből többet is, de sebaj. A hangulata azért megvolt, helyenként a vetítés is határozottan szépen aláfestette a muzsikát, bár azért közel sem volt annyira izgalmas, mint a Pozvakowski. vetítései – mondjuk alapvetően a technológia és a stílus is teljesen más. Talán a víz/hullámzás és az erdős jelenet fogott meg leginkább a képek közül.

(Néhány böngészőben a beágyazott youtube-os Ulver videók alá kerülnek  a kinagyított képek, ezért érdemesebb egy kicsit feljebb görgetni, vagy ha mást nem, a képeket új fülön megnyitni.)

Ulver videók – már ami látszik belőlük:

Tags:

One Response to “Ulver”

  1. […] lélegzetvételű fotósorozat az Ulverről / Fekete Zaj […]

Leave a Reply