Képzelt Város

Post-rock hullámokon ringott a papírhajó: Képzelt Város koncert

A post-rock műfaj is képviseltette magát a Fekete Zajon, a Képzelt Város fellépése az említett zenei világ keretében telt, és egyszerűen kiváló volt! Ebben az alapvetően jó, viszont mára kissé divatossá vált műfajban megjelenő, többé-kevésbé a nagyok árnyékában (Mono, Mogwai, Explosions In The Sky stb.) cseperedő zenekarok lemezeivel tengert lehetne rekeszteni, a Képzelt Város ingyen letölthetőMit nekem” című nagylemezével azonban kifejezetten érdemes megismerkedni. Már maga a stúdióanyag is rendkívül jó, hangulatos és minőségi, élőben pedig legalább duplaannyira. Lesz a közeljövőben (ősszel) pár Képzelt Város koncert, hát nincs mese, menni kell!
A fotógaléria nézegetése alatt pedig indítsátok el a zenét – a Herkules című Képzelt Város szerzeményben Latinovits Zoltán szólaltatja meg Ady Endre – A muszáj Herkules című versét.


Tags: , ,

5 hozzászólás to “Képzelt Város”

  1. Valóban jó volt, élőben most hallottam őket először. Remélem jövőre is lesznek Zajon! :)

  2. Én is először láttam őket, abszolút meggyőző volt – nem gondoltam, hogy ilyen ütős lesz! Szeptember 3-án játszanak következőre az A38 tetőteraszon a Bye Horus és Choice With No Voice társaságában.

  3. Ők a fesztivál egyik meglepetés-felfedezettje számomra – na ezért is jók az ilyen fesztek, lehet normális bandákkal ismerkedni, új kedvenceket találni (régen a sziget is ilyen volt..)

  4. Bizony, és ilyenkor jön rá az ember, mennyi jó és alulértékelt magyar zenekar van, akiknél bizony semmivel sem rosszabb a színvonal, mint a nyugati kollégáik esetében.

  5. […] Bye Horus és a budapesti Képzelt Város ad koncertet. Mindhárom zenekarra jellemző a nyugis, a Képzelt Város kivételével instrumentális – merengős, de azért sodró és ritmikus […]

Leave a Reply