Front Line Assembly, Conjure One koncert – videók, fotók

Front Line Assembly koncert - A38A Front Line Assembly harmadik alkalommal lépett fel Budapesten, a 3 alkalom 3 helyszínt is jelent – idén az A38 állóhajó kissé  ipari környezetében mutatták be az indusztriális-elektronikus zene meghatározó klasszikusait és az újabb albumokról ismerős, hasonlóan ütős számokat. Már a kezdés sem volt gyenge (Gun), a folytatásban pedig vegyesen szerepeltek a Tactical Neural Implant, Millennium, IED albumokról származó számok – a (várható) meglepetés a ráadásnál érte a közönséget, mikor is előzőleg a Conjure One koncertet levezénylő, továbbá a FLA klasszikus lemezeiről társszerzőként és metal hangmérnök / producerként ismert (ld. Fear Factory, Paradise Lost stb.) Rhys Fulber beugrott a billentyűk mögé.

Digital Factor: túl sokat nem mondjuk láttam belőlük,  a nagyok árnyékában működő EBM / indusztriális zenekarnak tűntek nekem, bár közel se ma kezdték – a kilencvenes évek első harmadában már volt nagylemezük,  az ebből az időből származó számaik  szerintem a koncerten is erősebbek voltak, mint újabb testvéreik – akárcsak stúdióalbumaikon.

Conjure One: Rhys Fulber egyedül adta elő chilloutos programját, a női ének is a “gépekről” szólt, és bár közel sem volt rossz, de azért összességében hiányzott valami az élő előadásból. A ConjureOne nekem kicsit egy Depeche Mode-al kevert Deleriumot juttat az eszembe, alkotójához illően minőségi zene, viszont alaphangulat szükségeltetik hozzá.

A Front Line Assembly-t tekintve bár részben hasonló volt a mostani koncert az előzőekhez, hiszen nem telt el túl sok idő az előző budapesti fellépésük óta, a csapat is szinte ugyanaz, mint korábban (a dobost kivéve, Adrian White utoljára 2007-ben, a PeCsában dobolt Budapesten) , a különbség leginkább abban rejlett, hogy most nem egy adott lemezt turnéztattak, így egy igazi best of Front Line műsort kaptunk – amit már az igen erős kezdés (Gun) is jelzett. Bill Leeb nem kevés alkalommal állt a dobok mögé, és voltak olyan pillanatok is, amikor egyszerre hárman doboltak.

A FLA koncerten elhangzó számok közül néhány a teljesség igénye nélkül: Gun, Circuitry, Plasticity, Resist, Shifting Through The Lens, Angriff, Prophecy, Millennium, Liquid Separation, Mindphaser.

Már csak egy olyan FLA koncert a vágyam, ahol – mint régebben – sci-fi klasszikusokat vetítenek a háttérben (Szárnyas Fejvadász, Alien stb.) – na meg a konténert is visszahozhatnák egyszer – bár gondolom nem túl kényelmes a tengerentúlról cipelni (legfeljebb szerzünk nekik egyet :)

Tökéletes volt, mint mindig – a következőre is megyek, csak legyen mielőbb!

Front Line Assembly - Intro + Gun, Budapest, A38


Front Line Assembly - Shifting Through The Lens (részlet), Budapest, A38


Front Line Assembly - Liquid Separation Rhys Fulber-el, Budapest, A38


Conjure One / Rhys Fulber, A38

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

4 hozzászólás to “Front Line Assembly, Conjure One koncert – videók, fotók”

  1. […] majd Rhys Fulber mutatta be a Conjure One névre hallgató saját formációját. Több videó és koncertfotók a Front Line Assembly A38-as fellépéséről Share this:StumbleUponDiggRedditLike this:TetszikJelezd elsőként, hogy neked ez tetszik: […]

  2. Sajnos ez most kimaradt, pedig a TNI óta a legnagyobb kedvencem a FLA – lassan 20 éve vannak hatással a zenei ízlésemre.

  3. Ezen a koncerten pont a Tactical-ról játszottak jó sokat, mindennek hangulatához még Rhys Fulber ráadás-szereplése is jócskán rátett.
    Mindenesetre az az érzésem, lesz még itt FLA koncert, főleg, hogy szeretnek Európában játszani.

  4. Nekem is kimarad sajnos

Leave a Reply