Front Line Assembly, Leaether Strip közös koncert Budapesten

Front Line Assembly, Conjure One, Digital Factor koncert – A38, 2011.09.09.

Front Line Assembly, Conjure One koncert2011. Szeptember 9, 19:00A38 Hajó

Kevesebb, mint egy év után ismét Budapestre látogat a Front Line Assembly, idén az A38 állóhajón láthatjuk az alapvető indusztriális formációt. Idén végre a korábbi oszlopos tag, Rhys Fulber is játszani fog, igaz, nem az FLA sorait fogja erősíteni, hanem saját, kissé lounge – chill out jellegű zenekara, a vendégként fellépő Conjure One-t mutatja be. Az est másik vendége a német Digital Factor lesz.

Leaether Strip - Front Line Assembly - mind.in.a.box koncertLeaether Strip, Front Line Assembly, mind.in.a.box – 2010. 10. 16. Diesel Club, Budapest

Nem kis eseménynek lehetünk tehát szem- és fültanúi október 16-án a Diesel clubban, hiszen az augusztusi Skinny Puppy fellépés után itt a következő “ipari csomag”, a mind.in.a.box, a Leaether Strip és a FLA egyaránt az electro-industrial, cyberpunk, darkelectro, EBM zenének alapvetően más típusát reprezentálják.

Az indusztriális zene legmeghatározóbb csapatai közé tartozó kanadai Front Line Assembly és a dán Leaether Strip közös koncertje sokak álmát váltja valóra.  A szürreális hangulatú, zeneileg és hangszerelés tekintetében is elég komplex, a Szárnyas Fejvadász (Blade Runner) és más kultikus sci-fi filmek atmoszféráját is felidéző FLA 2007-ben koncertezett először nálunk, viszont a LS, azaz Claus Larsen most először látogat hazánkba, hogy bemutassa az EBM keményebb, feszesebb  vonalát képviselő zenéjét. Erre már nagyon rég vártak a magyar rajongók, akik közül tudtommal néhányan elég jó kapcsolatban vannak a dán autodidakta EBM-mesterrel. Az utóbbi években Larsen betegsége miatt sem jöhetett létre ez a koncert, így az októberi esemény egyértelműen nagy űrt fog pótolni.

Mindkét formáció a közelmúltban jelentkezett új lemezzel:

Leaether Strip – Mental Slavery

A 2010-es stúdiólemez 2, 3, sőt 4 CD-s kivitelben is megjelent már, ezek közül persze 2 cd maga a stúdióanyag, a többi remixeket tartalmaz. Emellett idén jelent meg a Retention sorozat 3. része, ami a korai lemezek bővített újrakiadását tartalmazza, jelen esetben a legerősebb Leaether Strip album, a Solitary Confinement került terítékre. Itt van még a Haervaerk című limitált album is (bár ez lehet, még 2009-es), ami tudtommal csak koncerteken kapható, és új szerzeményeket, újra felvett klasszikusokat és Klutæ számokat is tartalmaz.  De Larssen ontja magából a lemezeket, és kb. mostanra datálta a Dark Passages + Seasons Change 2CD megjelenését is – a 2 korong közül a Dark Passages filmzenét tartalmaz.

Front Line Assembly – Improvised. Electronic. Device.

A FLA 2006 óta nem adott ki friss anyagot, persze ha a nagylemez hosszúságú Fallout CD-t nem számoljuk bele. A Fallout turné keretében jutottak egyébként el 2007-ben Budapestre is. A Shifting Through The Lense háromszámos single-t követő Improvised. természetesen egy ízig-vérig FLA anyag, tele dinamizmussal, ismét sok, kissé a Millennium korszakát idéző gitárral – azonban más, a korábbiaktól eltérő hangzással.

mind.in.a.box – R.E.T.R.O.

Az osztrák csapat 2010-es lemeze R.E.T.R.O. címre hallgat, és új lemezén a 8 bites világnak állít emléket és izgalmas, fantáziadús elektronikus zenét hallhatunk rajta a hőskor felidézésével (olykor beugrik a Tangerine Dream neve is), viszont teljesen mai hangzással.

Front Line Assembly - Angriff

FLA – Angriff tour EP

A turné során lehet majd hozzájutni az újabb Frontline kislemezhez, amin az Angriff különböző remixei mellett két kiadatlan szerzemény is szerepel majd – illetve az egyik (Attack the masses) már az Improvised. Electronic. Device. Deluxe verióján is megjelent már. A remixeket pedig a következő előadók követték el: Project Pitchfork, Tim Skold (Shutgun Messiah / Skold /Marilyn Manson / KMFDM), Mindless Faith Indulgence, és a turnén szereplő mind.in.a.box.

Információk, képek, cd borítók:

A Leaether Strip története magyarul, 3. rész

mind.in.a.box – mindinabox.com

FLA – mindphaser.com

A Frontline / Leaether Strip koncert szervezője: Black Head Agency

A turnét beharangozandó a FLA csinált egy kedvcsináló videót egy villáminterjúval és pár, az Improvised. Electronic. Device. turné állomásain készült koncertrészlettel:

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

2 hozzászólás to “Front Line Assembly, Leaether Strip közös koncert Budapesten”

  1. […] kitekintés az EBM – elektronikus – indusztriális triumvirátus koncertjéről: Front Line Assembly, Leaether Strip, mind.in.a.box koncertről […]

  2. […] zenekarokkal kapcsolatos újdonságokról és a koncertről bővebben: Front Line Assembly, Leaether Strip, mind.in.a.box […]

Leave a Reply