Grave – Endless Procession of Souls

Grave - Endless Procession Of Souls 2012.A Grave Svédország egyik legrégebbi, ám kortársainál (Entombed, Dismember) talán kevésbé széles körben elterjedt death metal bandája, akik a mai napig a legklasszikusabb módon képviselik a rideg, északi típusú halálmetált. Náluk bizony nem volt a 90-es években sem hardcore kitérő, sem pedig göteborgi dallamosodás.

Valójában egy lemezük sem okoz különösebb meglepetést a korábbiak tükrében, azonban megbízhatóan jó minőségben szállítják a nyers, extrém muzsikát, hol szárazabban és ridegebben, hol pedig kissé több relatíve megjegyezhetőbb szerzeményeket felvonultatva (ennek legjobb példája harmadik albumuk, a Soulless volt). Az Endless Procession of Souls már a 10. Grave album a sorban, és a korong eleje mindenképp a nyersebb / nyersebb / nyersebb oldalát mutatja svéd halálbrigádnak, valahol az abszolút klasszikusnak számító Into the Grave / You’ll Never See vonalát vonszolván tovább a sírba, szintén az alapokra ütő, ám nagyban “aktualizált”, vagyis egy mai északi Death Metal lemezhez illő, igazán masszív hangzással. Az EPOS második fele azonban némileg több lassabb – középtempós számot tár elénk, ráadásul esetenként felbukkan a Celtic Frost-ra emlékeztető morozus hangok és hangulatok is.

Ízelítőül álljon itt a Perimortem c., számhoz a kiadó által feltöltött promo, sajnos Bandcamp híján ennyi jutott.

Az albumból kiadtak egy limitált verziót is, ami 3 feldolgozástz tartalmaz náluk is régebbi extrémmetál zenekaroktól – előadókat lásd a tracklist-en.

CD1: Endless Procession of Souls

 1. Dystopia
 2. Amongst Marble And The Dead
 3. Disembodied Steps
 4. Flesh Epistle
 5. Passion Of The Weak
 6. Winds Of Chains
 7. Encountering The Divine
 8. Perimortem
 9. Plague Of Nations
 10. Epos

CD2 – Covered in Blood (Bonus):

 1. Killing Technology (Voivod)
 2. Efilnikufesin (N.F.L) (Anthrax)
 3. Mesmerized (Celtic Frost)

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

One Response to “Grave – Endless Procession of Souls”

 1. […] ismertető 2012. egyik legjobb Death Metal lemezéről: Grave – Endless Procession of Souls Share this:Tetszett a bejegyzés?TetszikLegyél te az első akinek […]

Leave a Reply