Havazás az Alföldön – hó alatt puszta, erdő

Havazás az Alföldön Végre megérkezett, amire egy ideje vártam – a tél harmada körül végre hajlandó volt havazni egy jót. Ennek örömére meglátogattuk a Peszéradacsi rétek / Peszéri-erdő párost, ami talán az ország “top 10′” természeti látványosságai közé is tartozhatna – viszont szerencsére itt nincs tömegturizmus, csak néhány elvakult kószál néha a gyöngyvirágos alföldi tölgyesek és a néhol kissé lápos rétek partvonalán.

A hó leple alatt természetesen szintén élményszámba ment a Kiskunság eme rejtett szépsége. A hó talán valamivel több volt, mint 10 centi, bár mostanra már biztos gyarapodott kissé. A képek közé a behavazott Apajpuszta és pár mezei hókotró is bekerült.

A téli természetfotók galériája bővül, a többi kép, ami a Peszéri-erdő, Peszéradacsi rétek télen-nyáron szép tájain készült, beljebb található a Puszta szekcióban: havazás az Alföldön – hófedte Kiskunság, 2012. február.

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply