Anaal Nathrakh koncert

A Passion lemezt bemutató turné keretében első ízben koncertezett Budapesten Európa egyik legextrémebbnek tartott metal csapata, az Anaal Nathrakh.

Zeneileg az Anaal Nathrakh (jelentése: “kígyó lehelete”) valahol a gyorsabb extrém metal zenék szinte összes típusának metszéspontjában helyezhető el, bár eleinte, 1999 körül még leginkább a black metal dominált, a későbbiekben lemezről lemezre egyre vegyesebb és változatosabbá, mi több dallamosabbá váltak – azonban a durvaság és intenzitás terén abszolút nem történt változás.
Ma a death, black metal, grindcore és industrial műfaji megjelölés egyaránt igaz rájuk, az industrial esetében persze senki ne gondoljon elektronikára, inkább a rideg hangulatban mutatkozik meg eme irányzat. Új albumuk, a Passion is ebben a szellemben fogant, most is elég sok a tiszta, dallamos ének, de mielőtt esetleg túlzásba esnének, a muzikalitást hamar le is rombolják egy kis zúzással.
Korábbi lemezeiken vendégszerepelt már Csihar Attila és Shane Embury (Napalm Death) is.

A koncerten egy valami nem jött át a lemezekről – a szuperszónikusnak is nevezhető, rendkívül precíz és masszív hangzás – sajnos nagyon rosszul szóltak (ráaadásul saját keverőst hoztak), bármely Dürer kistermes koncert jobban szólt, mint az Anaal Nathrakh budapesti fellépése.

Viszont a lelkesedés száz százalékban megvolt, a rendkívül durva zenét jelen esetben is határozottan szimpatikus, barátságos arcok játsszák, akik a koncert vége felé meg is invitálták a közönséget egy kis színpadmászásra, amit persze nem is utasítottak vissza.

Tags:

Leave a Reply