Hexvessel, Void Ov Voices, Tombs – Kultfest ’11

Kultfest '11

KULTFEST 2011.

1. nap: DÜRER KERT – Augusztus 17.
Tombs (USA)
The Secret (Olaszország)
Wasted Struggle
Torn From Earth

2. nap: SZABAD AZ Á – Augusztus 18.
Hexvessel (Norvégia, UK)
Void Ov Voices (Csihar Attila)

Hexvessel

HexvesselÚgy látszik, a norvég black, avantgarde metal egyes képviselői kezdik maguknak felfedezni a mostanság leginkább “gothic americana” vagy “alt country” néven ismert műfajt, először az egykori In The Woods… énekes jelentkezett a Transit névre hallgató bandával, nemrég pedig a kísérletezősebb kedvű norvég zenekarokból- DHG, Virus, Ved Buens Ende, Code – ismert Khvost állt elő Hexvessel nevű formációval, ami szintén magán viseli e műfaj jegyeit – igaz, itt azért a 70-es évek pszichedeliája jóval erősebben rányomja bélyegét a Dawnbearer című bemutatkozó lemezre – amiről azt is mondhatnánk, hogy a két említett zenei világ metszéspontján született.

Hexvessel - Invocation Summoning videó

A Hexvesselt 2011.08.18-án nézhetjük meg élőben a Kultfest névre keresztelt kétnapos rendezvény második napján a Szabad az Á-ban, ahol Khvost formációja mellett Csihar Attila is fellép (Khvost nagy példaképe, mintha valahol azt olvastam volna, hogy kifejezetten az ő kérésére lesz itt Csihar mester) saját projectjével – a Void Ov Voices gyakorlatilag Attila saját hangjából vett samplerek élőben történő manipulációja. Az Ulver előtt láthattuk már az A38-on. Torokének, mantra és a jellegzetes Csihar-hang tömény kivitelben – tudtommal még nincs kiadott VOV hangzóanyag, viszont volt már pl közös fellépés a japán zajcsászárral, a Merzbow-al.

Void Ov Voices / Csihar Attila, az Ulver előtt

Tombs

Az első nap fő-fellépője borús, kicsit a Celtic Frost-hoz is hasonlítható, de sludge stílusjegyeket is hordozó zenével.

Tombs - egy kis ízelítő

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply