Lángoló égbolt: két naplemente Cumulonimbus-al fűszerezve

Cumulonimbus - multicellás zivatarfelhő a Pilisből Az egyik szélén jókora tokhal fejére emlékeztető, majd mammákat is eregető cb 2012.08.05-én valahol Budapest alatt festette igen színesre az égboltot, nekünk egy kora esti pilisi kirándulás alkalmával sikerült elcsípnünk Pilisborosjenő felett, valahol az Ezüst-Kevély nyergén –  bár alighanem a komplett középső országrészből jól kiválóan látható volt – az viszont egészen biztos, hogy a fővárosból sokan megörökítették, erről több, képmegosztókra feltöltött fotó tanúskodik.

Teljes fotógaléria: Cumulonimbus, multicellás zivatarfelhő naplementével

Cumulonimbus a Kiskunságban A másik óriásüllőről talán több időjárási portál is foglalkozott, ezt ugyanis 2012. 07.07-én az egész országból megfigyelték, a Kiskunságban kialakuló multicellás zivatar 50 km-es felhőtömbjével elég egyértelmű pont volt az esti égen. Sajnos későn vettem észre, és csak a városból sikerült lefotóznom, de naplemente után legalább szép villámparádét adott.

Teljes képgaléria: gigászi üllő, az egész országból látható Cumulonimbus

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply