Pozvakowski. Új számok az A38-on

pozvakowski. koncert 2011.02.24 A38Az idén új lemezzel jelentkező Pozvakowski. idei első budapesti koncertjét ismét az A38-on tekinthettük meg, most a hip-hop és népzene metszéspontján mozgó Zuboly improvizálós estje előtt.

A mostani fellépés érdekessége, hogy a játékidő legalább harmadát friss szerzemények tették ki – ezek közül az egyik már ismerős lehetett a Pozva koncerteket látogató népeknek, ez a remekbe szabott szerzemény zúzós kezdésével és dallamosabb, nyugodtabb középrészével messziről kicsit a Perky világát idézi, ez persze közel sem jelent önismétlést, inkább a zenében lévő energia és a melankólia kettőssége, valamint a változatos, izgalmas dalszerkezet az, ami hasonlóvá teszi a tavaly bakeliten és CD-n is megjelent szerzeményhez.
A többi ropogós szerzemény pedig tovább erősíti a Pozvakowski. kísérletezős és “progresszív” jellegét, ugyanis ahelyett, hogy önismétlésbe kezdenének, valami olyat is belecsempésznek, ami ezidáig ilyen formában nem szerepelt még a csapat repertoárjában, ezzel együtt tökéletesen illeszkedik is az eddigi életművükbe. Zajok, dallamok, erőteljes gitárok.Várom már ezt a lemezt!

Amit fontos megjegyezni, hogy nem csak az új számok miatt volt jó a koncert, hanem a hangzás is teljesen rendben volt (az A38-on ezt korábban nem mindig tapasztalhattuk, bár ez egyértelműen nem az ő hibájuk) – másrészt végre a vetítés is tökéletesen láthatóvá vált.

Pozvakowski. koncertfotók @ 2011.02.24. A38

pozvakowski. koncertvideók - A38, 2011.02.24.

1. pozvakowski. newsong 1

2. pozvakowski. newsong 2

3. Berlin

4. Tester

Hírek, aktualitások és egy kis visszatekintés pozvakowski. módra:

Pozvakowski. blog

pozvakowski.hu

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply