Tenhi – zene szűrt fényből

tenhi-folk-aestheticSzűrt fény – talán ezzel a kifejezéssel tudnám a legjobban leírni a Tenhi zenéjet. Faágak között atszűrődő – vagy egy régi, elhagyott ház fakeretes ablakának repedésein diszkréten bearamló fény. A helyszín természetesen észak, hiszen maga a zenekar is finn – művészetükben pedig az akusztikus hangszerelésű atmoszférikus zene keveredik a 70-es évekre jellemző pszichedelikus áramlatokkal.

Folk Aesthetic (1996-2006) néven megjelent, három lemezből álló, munkásságukat kiválóan összefoglaló kiadványuk tökéletesen tükrözi a fent említett hangulatvilágot, és egyaránt ajánlott a formáció iránt érdeklődőknek és a régi rajongoknak is, mert számtalan kiadatlan, es más verzióban előadott szerzeményük jelent meg rajta.

(Either JavaScript is not active or you are using an old version of Adobe Flash Player. Please install the newest Flash Player.)

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply