Keleti-Mecsek

Őszi napok, mediterrán ciklon a Keleti-Mecsek Hazánk más hegyvidékeihez nem hasonlítható tájain

Ottjártunkkor épp egy mediterrán ciklon üdvözölt minket, az ott töltött négy napból az első kettő masszív esőben telt – vagyis nagyobb erdőjárásról ekkor szó sem lehetett. Mindennek eredménye sok sár, megduzzadt patakok, útra lépő vízmosások formájában jelentkezett. Ez sokakat lehet, eltántorított volna attól, hogy kinézzen a Természetbe – viszont a mi kedvünket nem vette el eme “csúnya” idő, bár nyilván a napi kb. 40 mm-t adó esőben, ahogy fentebb is írtam, nem kirándultunk nagyokat, de azért az Otthon sarkát meglátogattuk.
Viszont – fotós szemmel nézve némi pluszra is sikerült szert tennem. A lassan érkező, egy hidegfronttal / ciklonnal beköszönő Ősz az épp, hogy sárguló, fatörzsekre tapadó leveleivel csodás hangulatot adott – és annyi jó témát, amire egy hét is nagyon kevés lett volna. Szárazon is szép az ősz, de mikor így csillog, és ilyen illatos, az egészen mámorító tud lenni.
Ez még csak pár kép, az első esős napról. Később már nem esett, csak a nyoma volt meg, viszont a mecseki táj szépségén ez a helyzet inkább csak emelt. Igaz, dagonyázni azért kellett, de engem ez nem zavart :)

Leave a Reply