Naplemente multicellás zivatarfelhővel

Multicellás zivatar a naplementében - Cumulonimbus

Cumulonimbus – multicellás zivatar Budapest alatt 2012.08.05-én

Alig egy hónap telt el azóta, hogy sikerült lencsevégre kapnom azt a csodás látványt nyújtó gigászi méretű, üllő alakú zivatarfelhőt, amiben szinte az egész ország gyönyörködhetett, ugyanis kb. 50 km-es hosszával az ég meghtározó objektumává vált, rendkívül sok helyen meg is örökítették.
Augusztus 5-én ismét hasonló látványban volt részünk, csak sokkal szerencsésebb helyzetben voltunk, ugyanis egy koraesti pilisi kiruccanás alkalmával pillantottuk meg a nap fényében fürdőző, mammákat eregető hatalmas jószágot, ami némileg egy viza / tokhal fejére emlékeztetett, és több rálátásunk volt az Ezüst-Kevély gerincéről, mint a városban, házfalak árnyékában (bár onnan is dokumentálták páran a jókora Cb-t).

A város fölé terülő, szinte lángoló hatást keltő Cumulonimbus gyönyörű látványt nyújtott, nem könnyű visszaadni azt a hangulatot.

One Response to “Naplemente multicellás zivatarfelhővel”

  1. […] zivatarrendszer északonGigászi üllő – CumulonimbusPeremfelhő, szupercella BudapestenNaplemente multicellás zivatarfelhővelÁllatokPusztai sas, farkas, medve – Budakeszi vadasparkFekete […]

Leave a Reply