Torn From Earth, Tesa – animáltgif koncertfotók

A 2015. év első koncertje a Lettországból érkező Tesa és a budapesti Torn from Earth fellépése volt számomra. Nem esett rosszul egy kis lassú, hömpölygő zúzás élőben, mindkét csapat adott egy baltát és nedves levegőt fújó hajszárítót a fajsúlyos doom, sludge, post-metal, experimentális rock stb. jelzőkkel ellátott zenék kedvelőinek (mint tudjuk, a címkék nem feltétlen működnek, legfeljebb körülírásra alkalmasak).

Torn From Earth koncert animáció

Számomra a zene mellett egy újabb képi dokumentáció tesztelését is jelentette az esemény – bár nem teljesen ismeretlen a gif-terep, csak nem mindig van kedvem / időm animációk létrehozásával bíbelődni, így korábban nem foglalkoztam ezzel túl sokat, inkább videóként készítettem pár alapszintű timelapse felvételt (ha volt hozzá stabil alapzat és kitámasztó eszköz), vagy koncert-téren pár expóból csináltam utólag 1 gifet. Nemrég viszont szembetalálkoztam egy egyszerűbb, telós rögzítési móddal / alkalmazással: ő a Gif Me camera, ez viszonylag tűrhető eredményeket produkál – első ilyen jellegű publikus kísérletem a dohányzáson tetten ért kelenföldi Dolmányos varjú bemutatása volt.

A minőség közel sem az igazi, a bemozdulások sem ritkák (sokkal inkább élő és hangos zenét hallgatni érkeztem, mint fotózni, így volt kéznél ser is, ami állítólag a vadászok kezét is szokja stabilizálni).
A jövőben kísérletezem még eme formátummal, pár dinamikus másodperc sokszor hozzátesz az Élet mozgó jellegének kiemeléséhez. Egy színpadon kiteljesedő zenekar pedig rendkívül jó téma – a végeredmény pedig egészen más, mint egy videó. (A természet és a légkör szintén jellegzetes mozgásai hasonlóképp alkalmasak az efféle animációra.)

A Gif me! kamera logója sajna ott csúnyálkodik a képeken, míg meg nem veszem a felszabadított verziót egyszer – vagy kipróbálok még pár másikat – addig is, nézzétek el nekem :)

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply