VHK (Vágtázó Életerő), Jello Biafra (ex-Dead Kennedys) koncert

VHK - Vágtázó Életerő, Jello Biafra (Dead Kennedys) koncert

KONCERTBESZÁMOLÓ, KONCERTFOTÓK, VIDEÓ HAMAROSAN!

Jello Biafra az egyik legnagyobb punk ikon, a  Dead Kennedys 1978 és 1986 között pedig mindenképp az egyik legmeghatározóbb punk csapat volt, és ugyan ma is léteznek, de Biafra jellegzetes, hisztérikus hangja és cinizmusa nélkül. 2010 szeptember 5-én azonban – feltehetően Dead Kennedys számok kíséretében – a West Balkanban láthatjuk / hallhatjuk a Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine programját. A zenekar egyébként nem kisebb tagokból áll, mint Billy Gould (ex-Faith No More), Andrew Weiss (Rollins Band, Butthole Surfers).

A VHK pedig talán a mai napig az egyetlen olyan magyar underground zenekar, ami a távoli nyugaton ismertté vált, mégpedig részben pont Jello Biafra segítségével – neki annyira megtetszett ez a teljesen eredeti és megismételhetetlen “sámán-punk”, hogy kiadójánál (Alternative Tentacles) meg is jelentette a Vágtázó Halottkémek korai lemezeit. Van még egy közös pont a VHK és az egykori Dead Kennedys frontember között – nevezetesen Grandpierre Attila és Jello Biafra (Eric Boucher) egyaránt fizikusok. Jelen koncert esetében pedig Jello Biafra külön kérése volt, hogy a Vágtázó Halottkémek legyen az előzenekar!

A harmadik – pontosabban az első – fellépő pedig a korai magyar hardcore színtér meghatározó zenekara, az AMD lesz – személy szerint nem is tudtam róla, hogy még léteznek.

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine / VHK (Vágtázó Életerő / AMD koncert

2010. Szeptember 5., West Balkan (Skála)
Kapunyitás: 19:00
Jegyárak: boltban 4300 Ft – online elővételben 4800 Ft – a helyszínen 5500 Ft

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

2 hozzászólás to “VHK (Vágtázó Életerő), Jello Biafra (ex-Dead Kennedys) koncert”

  1. —- a Jello Biafra nem fizikus . én úgy tudom ,hogy ő mindíg is a politikával foglalkozott . vagy régebben tanult fizikát is ?

  2. Igen, én legalábbis így hallottam valahol, hogy Biafra Grandpierre-hez hasonlóan fizikus (esetleg talán matematikus?) eredetileg. Majd még utánanézek, hogy azért mégse írjak baromságokat :)

Leave a Reply