Zdzislaw Beksinski szürreális világa

Lengyelország szülöttje, Zdzisław Beksinski (1929 – 2005) talán a XX. század legnagyobb festője nevet is viselhetmé, számomra legaábbis mindenképpen valami hasonlót jelentenek munkái, melyekben a fény és a derű nem sűrűn mutatkozik. De, mivel festészetről van szó, beszéljenek helyettem a képek.

2007-ben egyébként megjelent egy Tribute CD Beksinski tiszteletére, melyen természetesen olyan előadók hallhatók, akiknek zenéje alapvetően illik egy-egy Beksinski festményhez, többnyire a Cold Meat Industry fémjelezte darkambient stílusban – íme a lista:
01   Asmorod – Untitled
02   Contemplatron – Untitled
03   Desiderii Marginis – Untitled
04   Gustaf Hildebrand – Untitled
05   His Divine Grace – Untitled
06   Hybryds – Untitled
07   Inade – Untitled
08   Job Karma – Untitled
09   Kratong – Untitled
10   Necrophorus – Untitled
11   Svartsinn – Untitled
12   Zenial – Untitled

Untitled - A Tribute to Zdzislaw BeksinskiZdzislaw Beksinski

Bővebben Beksinskiről:

Romokon – Zdislaw Beksinski

Zdislav Beksinski Official

Frissítés: a Pukeskywalker blogon egy darabban magunkévá tehetjük: Zdzislaw Beksinski – Collected Works (1929 – 2005)

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

3 hozzászólás to “Zdzislaw Beksinski szürreális világa”

 1. Dear Mr.Beksinski
  My name is Shirin,and I’m an Iranian Artist.When about 5 or 6 years ago ,I saw and get familiar of your painting and I wished that I could be able working with you as a student for ever! So may you let me have a chance to now your view and opener after visit kindly my personal painting and Silent Blue in my web site
  thanks A lot .
  Your faithfully Shirin Madani

 2. magaria dzaaaan anu @it’s great@ )

 3. Üdvözlet!

  Ma találkoztam először Beksinski munkáival, ezután kezdem utánnanézni a neten, az eddigiek egészen zseniálisak! Nem tudom ismered-e Nihei Tsutomu műveit, ha nem nézz utánna, tetszeni fognak! :)

Leave a Reply