Zoroaster, Weedeater koncert – Tündérgyár

A hasonlóan fajsúlyos zenekarok koncertjeihez viszonyítva igen szép számmal jelentek meg húsvét hétfőn a Tündérgyárban, persze azért a Weedeater nem is számít kis névnek.
Az Our Existence Is Punishment kezdte a sort, ők ugye a Nadir mellékhajtásaként játszanak annál nem kevèsbé súlyosabb, ám lassabb, kissé ipari hatású, apokaliptikusabb – doomosabb zenét. Fiatal formációról van szó, bár a Nadir révén a tapasztalat azért megvan, így nem beszélhetünk kezdőkről. Koncertről koncertre jobbak, igy a mostani ismet egy fok volt felfelé a létrán.

A következő magyar doom fellepő a Haw volt, es most mintha ők is keményebben, töményebben adták volna elő a programot – dehát a SúlyIsten megidézésén nem is lett volna illő máskent… (ez volt a déli verzió, természetesen a bendzsó sem maradt el.)

Az átszerelés közben aztán egyszercsak basszusdörgésre lettünk figyelmesek, ami egyertelműen jelezte a doom metal est egyik főattrakciójának számító Zoroaster beálltát – jómagam elsősorban miattuk jöttem, természetesen nem is okoztak csalódást – és még csak a beállásnál tartunk…

Természetesen maga a Zoroaster koncert igen dörgedelmesen folytatódott, ez a 3 arc hihetetlen, mit művelt – ráadasul a zene kis túlzással teljesen más élőben, mint lemezen. Az amerikaiak többnyire tiszta őrultek a színpadon, pörögnek, rendkívül lelkesek – a dobos (aki egyébkent az előterben volt a cájggal, ez külön tetszett lévén erősen dob-orientált vagyok) nem egy ütőt tört szét / repesztett meg.

Zoroaster koncertvideók - Tündérgyár

2011. 04. 25.

Azon gondolkodtam, vajon lehet-e még mindezt fokozni, de hamar rájöttünk, hogy bizony lehet. Szóval megérkezett Jason, a Sárkány, és a Weedeater folytatta a sludge / doom mocsárzenét egy kis rock’ n’ rollal nyakönöntve (na azért durvára tessék gondolni) – a sokszor valami újkori Lemmynek is becézett Dixie’ Dave Collins bandzsa képe és a szintén igen energikus (és züllött) csapat mocsárjárása feltette az estére a koronát – olyannyira, hogy szinte már sok is volt :)

About the Author

J. Ádám - zene és webmegszállott, természetfotós, viharvadász és zugfilozófus. Nem látod a friss cikkeket, fotókat? BlogIsztánt megtalálod a facebook-on, de ha jobban tetszik, kövess minket a Google+-on, vagy a rövidebb frissítésekért a twitteren!

Leave a Reply